Nyugat-Európában is lesz Dacia 1

Nyugat-Európában is lesz Dacia

Nem csak a legnagyobb darabszámokkal kecsegtető kelet-közép-európai, ázsiai, dél-amerikai és észak-afrikai piacokon lesz kapható a Dacia Logan. A Renault megkockáztatja a családi autó forgalmazását az EU nyugati országaiban is.

Jórészt a Logan limuzin jó fogadtatása miatt döntött így a Renault. A gyár közölte, hogy mind az ügyfeleknek tartott bemutatókon, mind az újságíróknak szervezett menetpróbák során jó benyomást keltett az autó.

Ami minket illet, ezt mi is megerősíthetjük, a Logan tágas és kényelmes autó, nem bántóan olcsó utastérrel, jól használható 75 és 87 lóerős motorral.

Nyugaton is a Renault kereskedőhálózatban értékesítik majd az autót, tervezett alapára 7500 euró lesz.

Az árról érdemes tudni, hogy egyrészt a helyi adóterhek hatására változhat a végösszeg, másrészt eben az összegben a nyugat-európai piacokon elvárt felszereltségű, azaz nem kopasz autókat kell érteni.

Hazánkban október 15-17. között lesz a Logan piaci bevezetése nyílt hétvégével. Magyarországi alapáráról csak annyit tudunk hivatalos forrásból, hogy jóval a Thaliáé alatt lesz. A legolcsóbb Renault Thalia a cikk feltöltésekor 2 099 000 forintba kerül.