Schumacher és terepjáró változat a Stilóból 1

Schumacher és terepjáró változat a Stilóból

Három különleges modellel készül a Fiat Stilo Párizsra. Ezek közül a legfeltűnőbb a Stilo Multiwagon alapjaira építkező Uproad. A most divatos szabadidőautók nyomdokain elindulva az autó nem hajtásláncával, hanem megjelenésével vonzza a “városi” terepjárósokat.

Fényezetlen műanyag elemek védik a karosszériát az esetleges sérülésektől, az első lökhárító alatt pedig kartervédő óvja a blokkot. Úgy tűnik, hogy nem csak optikailag akarták átalakítani az autót, így az újdonság kissé nagyobb hasmagassággal készül, mint egyszerűbb társai. Ezzel már rosszabb utakra is merészkedhetnek a kalandra vágyók.

Az izgalmasabb látványért a tetőcsomagtartó, a küszöbök egy része és a kartervédő is polírozott fém bevonatot kapott. Az autó 17 colos könnyűfém felniken gördül, belül pedig új színkombináció várja a vásárlókat. A jövő évtől készülő autó két dízel motorral kerül forgalomba. Mindkét erőforrás 1,9 literes, a gyengébbik 115 lóerős JTD, az erősebb 140 lóerős Multijet rendszerű.

A másik két modell az autóban rejlő sportosságot hivatott hangsúlyozni. Az érdekesebb a Michael Schumacher nevével fémjelzett, mindössze 3500-as darabszámban készülő Stilo. A világbajnok nevével ellátott autó a Zender tuningcégtől származó kiegészítőkkel gazdagodott. Újak az első hátsó lökhárítók, de innen érkezett a küszöb és a tetőspoiler is.

Különleges, 17 colos felniket és a Scuderia csapat versenyautóinak színével megegyező fényezést kapnak az egyedi Stilók. Kétféle motorral vehető meg a modell, 2,4 literes 170 lóerős benzinessel és 1,9 literes Multijet turbódízellel.

Az utastérben egyedi pedálok és küszöbborítás hangsúlyozzák a limitált szériát, a kényelemről pedig kétzónás klíma és MP3-as CD lejátszó gondoskodik.

Akik nem engedhetik meg maguknak a valószínűleg árában is különleges MS Stilot, azoknak lehet jó választás a Racing széria. Ez a modell négyféle motorral kerül a szalonokba 1,4 és 1,6 literes benzinesekkel valamint 115 illetve 140 lóerős dízelekkel. A felszereltségi listán pedig olyan elemek találhatók, mint a küszöb- és tetőspoiler, 17 colos felnik és alumínium pedálsor.