Daewoo: októbertől Chevrolet 1

Daewoo: októbertől Chevrolet

Október elsejei hatállyal – a régió más piacaihoz hasonlóan – hazánkban is nevet vált a Daewoo. Az új márkanév a Chevrolet lesz, amely a General Motors legsikeresebb márkája, amennyiben a GM konszern minden ötödik autója ezt az emblémát viseli.

A névválasztásban az is szerepet játszhatott, hogy a Chevrolethez áttételesen az amerikai jólét és szabadság is társítható. Délkelet-Európában, például Bulgáriában, a Jugoszláv utódállamokban vagy Romániában, már korábban bemutatkozott a Chevroletre átkeresztelt Daewoo és az autóvásárlók nagyon jól fogadták a váltást.

Az átnevezésre az is okot adott, hogy a Daewoo egy rendkívül sokrétű tevékenységet folytató konszern, amely a hajózástól kezdve a mikrohullámú sütők gyártásáig számtalan iparágban aktív. A Daewoo vállalatbirodalom valamely ágának esetleges csődje így nem vethet rossz fényt a GM által 2002 őszén megalakított GM Daewoo Auto&Technologies cég termékeire.

Az ötajtós Lacetti már Chevrolet néven mutatkozik be hazánkban. Az alsó középkategóriás autó alapára 2 699 000 forint, ami igen kedvező összeg ebben a kategóriában egy tágas, 93 lóerős autóért.

Komoly változás érte el a Nubira kínálatot. A Nubira név eltűnik, helyette a limuzint Lacetti Sedan néven forgalmazzák majd. A néhány héten belül bemutatkozó kombi neve Lacetti Wagon. A kombi alapára 1,6 literes motorral 3 090 000 forint.

A két új típus az október 15-17-i nyílt hétvégén mutatkozik be a márkakereskedésekben.

A 2002 őszén bevezetett zöld arculatot a Chevrolet kékjére cserélik a márkakereskedések. Az átalakításoknak az októberi nyílt hétvégéig kell befejeződniük, a költségeket a vezérképviselet állja, mondta Dr. Wolf Károly, a GM Hungary vezérigazgatója.

Üzbegisztánban, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában a 2002-ben kötött, négy évre szóló megállapodások értelmében továbbra is folyik a Daewoo-k összeszerelése, a korábbi néven. Ezzel egyértelművé tehető a különbség régi Daewoo korszakban született modellek és a 2002 őszétől már a General Motors égisze alatt bevezetett típusok között.