Itt a Mercedes B és az R-osztály! 1

Itt a Mercedes B és az R-osztály!

Két tanulmányautóval rukkol elő Párizsban a Mercedes. A Grand Sports Tourer Vision R a korábban is látott koncepcióautó Európának szánt változata. A Compact Sports Tourer Vision B-ből B-osztály néven lesz szériaautó.

A Grand Sports Tourer Vision R-rel szándéka szerint a Mercedes egy új kategóriát hoz létre. Ezt már sokszor és sokhelyütt hallottuk, olvastuk, de a Mercedes azért nem teljesen a levegőbe beszél.

A sportos limuzinok, a kombik, az egyterűk és az Észak-Amerikában annyira kedvelt szabadidőautók vonásai is megtalálhatók a meglehetősen nagyméretű autóban.

A gyár az európai kivitelt mutatja be Párizsban, amelynek tengelytávja 2980 milliméter. Ezen a területen 4+2 üléses kialakítást valósított meg a Mercedes-Benz.

A Vision R motorja a soros hathengeres 320 CDI-t leváltó új V6-os dízel, amely 218 lóerős és 510 Nm-es nyomatékot ad le. Az autó légrugós és összkerék-hajtású. A sebességváltó a V8-as benzines motorú Mercedesekben megismert 7G-TRONIC, nevéhez illően 7 sebességfokozattal.

A B-osztály előfutára egy kompakt egyterűt mutat, amely az A-osztállyal közös alapokra épül, de jóval nagyobb a nemrég megújult autónál. A Compact Sports Tourer Vision B tanulmány motorterében szintén dízelmotort találunk, amely 140 lóerős és 300 Nm-es maximális nyomatékot ad le.