Hétfőtől tesztlap kitöltése helyett számítógéppel végzik a KRESZ-vizsgát Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A szeptember 27-től országszerte bevezetésre kerülő új vizsgamódszer lényege, hogy a vizsgázók véletlenszerűen összeállított tesztlapot töltenek ki.

A számítógép minden egyes hallgatónak külön-külön állítja össze a kérdősort, ezért értelmetlen egymásról puskázni. A kérdések megválaszolására egy percet ad a gép, ám ha tanácstalanok vagyunk, tovább is léphetünk. A végén persze még az egy percből hátramaradt idő alatt válaszolhatunk minden egyes kérdésre.

A rendszer kidolgozói állítják, a csalás lehetetlen. Külsőleg nem lehetséges belenyúlni a programba, így a kérdéssorok összeállítását sem lehet manipulálni. Mivel a rendszer a teszt végén azonnal közli az eredményt, a vizsga befejezése után sem lehet belenyúlni az eredményekbe. A számítógép használatában kevésbé jártasak sem szenvednek hátrányt, mivel érintőképernyőn keresztül kommunikálhatunk a géppel, vagyis csak a megfelelő képeket kell a monitoron nyomkodni.