Új Colt 2,7 millióért – más osztályban 1

Új Colt 2,7 millióért - más osztályban

Japánban 1962-ben, Európában pedig 1978-ban lépett színre a Mitsubishi Colt. A legutóbbi verzió a Lancer kurta háromajtós változataként szerepelt, magabiztos fellépéssel, de hazánkban kedvezőtlen kilátásokkal. Magyarán ennyi pénzért háromajtós alsó középkategóriás autóra nem igen volt igény.

Ezzel szemben az új Colt nagyon kedvező kilátásokkal rendelkezik. Csak a neve a régi, ez a Colt már inkább egy nagyobbacska, egyterű-jellegű kisautó benyomását kelti.

155 centis magasságával az átlagnál magasabb autók közé sorolható a Colt, mint ahogyan a Honda Jazz vagy a Ford Fusion is. A 2,5 méteres tengelytáv valóban kedvező hatással van a belső tér nagyságára, a 3,87 méteres hossz segítség a mindennapi parkoló-kihívásokban.

Alapfelszereltséggel és 1,1 literes (75 lóerős) benzinmotorral a Colt a kedvező árú kisautók közé tartozik. Két első, két oldalsó légzsákot, blokkolásgátlót, rádió előkészítést, szervokormányt, központi zárat és első elektromos ablakemelőt tartalmaz az Inform fedőnevű alapmodell.

Ennek ára 2.729.000 forint. 160 ezer forint felárért pedig légkondival is megrendelhetjük ezt az autót, de kézi ablakemelővel. 1,3 literes (95 lóerős) benzinmotorral az Inform Colt ára 2.854.000 forint.

Több extrával már jóval drágább a Colt. A köztes lépcsőnek tekinthető Invite kivitel 14 helyett 15 colos felniket ad, és többek között félautomata légkondival, elektromos tükrökkel, állítható magasságú vezetőüléssel, CD-s rádióval, és több tárolórekeszel kényezteti utasait. 1,1 literes motorral 3,34, 1,3-assal 3,46 millió forintért.

A legjobban felszerelt Instyle sok extrája mellett még egy vonzerővel bír: ezen a szinten már az 1,5 literes, 109 lóerős benzinmotort is választhatjuk – közel 4 millió forintért.

Jövőre dízelmotorral is gazdagodik a kínálat. Az 1,5 literes, DaimlerChrysler-Mitsubishi közös projekt eredményeként megalkotott dízelmotor 68 és 95 lóerős teljesítménnyel lesz elérhető. Sőt, jövőre sportosabb háromajtós karosszériával is gyarapszik a Colt-kínálat, amihez egy 150 lóerős turbómotor is jár majd az eddigieken túl.