Új Citroën C5 – Gyári képekkel 1

Új Citroën C5 - Gyári képekkel

A kombi és a limuzin változat egyaránt erőteljes ráncfelvarráson esett át, ami egyértelműen jót tett a külsőnek. Elölről a C4-eshez hasonló hűtőrács és új bumeráng formájú lámpák díszítik a C5-öst. A bura mögött kanyarkövető bi-xenon technika dolgozik és segíti a sofőrt.

Erős változás történt a farrészen is, ahol szintén a lámpatest határozza meg a látványt. A korábbi krumpli alakú lámpák helyett modern, az elsőkhöz hasonló formájúak kerültek fel.

Most jelenik meg a C5-ösben a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. Amennyiben a vezető irányjelzés nélkül lépi át a terelő vagy záróvonalat, a rendszer az ülésbe épített vibráló elem segítségével jelzi ezt a megfelelő oldalon.

Szintén a biztonságot szolgálja a hét légzsák, amelyből egy a kormányoszlopon helyezkedik el a vezető térdét védve.

Maradt a Hydractive 3 felfüggesztés, amely a megszokott kényelemmel ringatja utasait. Automatikusan változik az autó magassága, de saját magunk is beleszólhatunk a választásba.

Három benzines- és három dízelmotor közül lehet választani. A benzinesek között 1,8-as, kétliteres 140 lóerős, közvetlen befecskendezésű, valamint egy 207 lóerős, háromliteres V6-osból lehet választani.

Az újdonságok a dízelpalettán találhatók, mivel megjelent a 109 lóerős 1,6 literes valamint a kétliteres, 136 lóerős motor is.