Új Hyundai Sonata 1

Új Hyundai Sonata

A Szeptemberi Párizsi Autószalonon megújulva lép a látogatók elé a Hyundai középkategóriás autója, a Sonata. Eddigi egyéniségét ledobva, japán egyszerűséget magára öltve újul meg a Hyundai Sonata 2005-ben.

A korábbi kettős lámpa helyett egyszerűbb fényszórók kerültek az autóra, amelyek immár Xenon kivitelben készülnek. Ugyanígy megváltozott a hűtőmaszk formája is. A japán modellekre jellemző gyökeres változás látható az elődhöz képest.

A korábbi modellnél nagyobb lesz az új Sonata. Hat centiméterrel 4,8 méterre növekedett az autó hossza. A tengelytáv három centit növekszik ami ezzel 2,73 méter lett és így a hátsó utasoknak kínál nagyobb teret az autó. Emellett növekszik a csomagtartó méretei is.

Jobb minőségűnek ígérkezik az autó, amiben nem csak a puha műanyagok és az utastér színvilága, de a kevésbé műanyaghatású fabetétek is szerepet játszanak. Légzsákok armadája, kétzónás klíma, fedélzeti számítógép, menetstabilizáló elektronika is része a felszereltségnek.

Az utastérből változtatni lehet a utómű feszességén is, normál illetve sportos beállítás van. Az optimális üléshelyzet beállításhoz még a pedálok távolsága is állítható.

Három benzinmotorral indul a kínálat, melyekkel az első tengelyen lévő kerekeket hajtják. Az alapmotor a 2,0 literes négyhengeres lesz 143 lóerővel. Ezt követi a szintén 16 szelepes, 165 lovas 2,4-es.

A csúcsot az új, 3,3-as V6-os blokk jelenti majd a maga 229 lóerejével. Ez utóbbi elsősorban az amerikai piac meghódítására készül. Az európai piac miatt 2006-ban érkezik majd a dízel változat, 2,2 literes hengerűrtartalommal.