Szenzáció: Itt az új Suzuki Swift 1

Szenzáció: Itt az új Suzuki Swift

Nagyon szemrevaló új autót mutat be Párizsban a Suzuki. Az újdonság a Swift nevet viszi tovább, de ezenkívül nincs semmi köze a hazai piacon évekig az értékesítési rangsor legelején szereplő minimálautóhoz.

A Suzuki sportos városi autóként pozícionálja új autóját. A Swift hossza 369, szélessége 169, magassága 150 centiméter. A tengelytáv 239 centiméter. A háromajtós várhatóan négy személyre vizsgázik, az ötajtós öt személyt szállíthat a forgalmi szerint.

Az új Swift két és négyajtós karosszériával fog készülni Esztergomban. Piaci bevezetéséről még nem sokat tudunk, utalások alapján 2005 első felében várható.

Két benzines és egy turbódízel motorból áll majd a motorválaszték. Lesz 1,3 literes benzines 91 lóerővel, továbbá egy ezerötös motor, amely 102 lóerős.

Az 1,3 litereshez a széria ötfokozatú kézi váltó helyett soros kapcsolású, automatizált kézi váltó is választható, szintén öt fokozattal. Az 1.5-ös modellhez négyfokozatú, hagyományos hidrodinamikus nyomatékváltós automata sebességváltó lesz rendelhető.

A dízel a GM-Fiat Powertrain vállalatban megvalósult együttműködésből származik, méghozzá a Wagon R+-ban és az Ignis-ben is megtalálható 1,3 literes turbódízel. A Fiatnál kifejlesztett motor 70 lóerős, maximális nyomatéka 170 Nm.