Kínai kérője akadt az MG Rovernek. Gazdasági elemzők szerint a Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC) szándékai komolyak, 2-3 éven belül 100 százalékos tulajdonra kívánnak szert tenni. A kínai autógyártó azért mutat különös érdeklődést az angliai autógyár iránt, mert középtávú tervei között szerepel, hogy a világ 6 legnagyobb autógyára közé kerüljön. Ebben kulcsfontosságú tényező az európai piac meghódítása, amit az MG Roveren keresztül kívánnak véghez vinni.

Egyes kínai értesülések szerint az MG Rover felvásárlása már eldöntött tény, és pár hónapon belül megszerzi első tulajdonrészét az SAIC. A tulajdonosváltás a tervek szerint fokozatosan menne végbe, apránként lenne a kínai cégé a neves longbridge-i cégegyüttes.

Az MG Rovernek komoly befektetői háttérre lenne szüksége az életben maradáshoz. Modelljeinek többsége elavult, utódra vár. A leginkább várt Rover 45 modellcserét idén is elhalasztották, pedig a tervek már két éve fekszenek a fiókban. Csak az anyagi fedezet hiányzik a projekt megvalósításához. Egyelőre modellfrissítésekkel igyekszik piacképessé tenni autóit a brit autógyártó.