Műszakilag kissé felfrissíti a Toyota nagy terepjáróját a Land Cruisert. Elsőként a 3,0 litereses túrbodízel motort tették erősebbé. Bár a teljesítmény csak 3 lóerővel nőtt az eredeti 161-hez képest, a nyomaték 343 helyett 410 newtonméter lett. A legnagyobb nyomatékot 2000-2600-as fordulatszám-tartományban tudja a motor.

Kicserélték a sebességváltókat is. Korábban az ötsebességes kéziváltó és a négysebességes automata közül lehetett választani. Ezek helyett a 2005-ös modellévtől hatsebességes kézi-, és ötsebességes automataváltó lesz.

Az új erőátviteli elemekkel nőtt az autók végsebessége is valamelyest, de az igazi változás a gyorsulásban érezhető. 1,3 másodpercet javult a kéziváltós és 1,6-ot az automata gyorsulás 0 és 100 km/h között.

Némileg változik a Land Cruiserek felszereltsége is. Immár minden modellben széria lesz a sebességtartó automatika, valamint a jobb oldali első öv bekapcsolására figyelmeztető lámpa.
A 4,0 literes VVT-i motort is átfésülték kissé a mérnökök, ott kisebb fogyasztást sikerült elérniük.

Nem feledkezett meg a Toyota a Hilux tulajdonosokról sem. Nekik egy különleges megoldást dolgoztak ki, ami eddig a tuningcégeknél volt jellemző. Új chipet fejlesztettek ki a motorvezérlő számítógéphez, amelyet utólag is meg lehet vásárolni.

Ezzel a 2,5 literes turbódízel motor eredeti 102 lóerős teljesítménye 128-ra növekedett. Az átalakítással a nyomaték is megnövekedett, amit sokkal inkább használnak a Pick-up tulajdonosok. A korábbi 260 helyett immár 300 newtonméter a legnagyobb nyomaték.