Frissebb Twingo-generáció ősztől 1

Frissebb Twingo-generáció ősztől

Gyökeres változtatásra nem érdemes számolni a 2004-es Twingo esetén sem. A Renault valószínűleg a 1,5 év múlva megjelenő utódnak tartogatja a nagyobb durrantásokat, addig 7 új színnel, áthangolt Quickshift váltóval és egyéb újdonságokkal kell beérnünk. Idén nem változik a motorkínálat, marad a kétféle teljesítményű 1,2 literes benzinmotor, 60 és 75 lóerővel. A gyengébb teljesítmény 8 szelepes változatban is rendelhető, kizárólag kézi váltóval, míg a Quickshift mellé csak a 16 szelepes 60 lóerős választható.

Ez a Quickshift váltó a kézihez hasonlóan öt fokozatból engedi válogatni a vezetőt, vagy éppen automatikusan kapcsolgat. Korábban is volt már ilyen a Twingóban, viszont az új váltó érdekessége, hogy E/A kapcsolójával takarékos és dinamikus mód közül választhatunk. Előbbiben akár 4,9 literes fogyasztásra is képes, míg utóbbiban jobban engedi a fokozatokat kihúzatni.

Újdonság a külalakban, hogy hátul a Clio mintájára középre helyezték a Renault emblémát, mely egyben a csomagtér nyitógombját is tartalmazza. Változtattak még a hátsó lámpák formáján, de ez alig észlelhető. Mint ahogy az sem látszik, hogy erősebb hevederek rögzítik a két oldalsó ajtót.

Ezentúl Campus, Generation, Kenzo és Initiale névvel jelölik a különféle felszereltségi szinteket. A Kenzo szerepe a legjobb: valószínűleg ő lesz a legmenőbb a csapatból, mivel friss, vidám, fiatalos színösszeállításával feltűnő jelenségnek számít. Ez a változat kizárólag nőies lilában pompázhat, és a speciális pillangó is csak ezeket az autókat díszíti.