Szerdán, pár nappal a Magyar Nagydíj előtt indult útjára a kezdeményezés, melyben létrehozták a Baumgartner FAN Clubot. Ennek célja, hogy a rajongók közelebb kerülhessenek a magyar pilótához, és ezáltal a Forma-1-hez is.

Rátonyi Gábor zuglói polgármester, az alapító okirat egyik aláírója, az eseményen örömét fejezte ki, hogy egy ilyen, emblematikus sportember klubja épp itt, Zugló kapujában, működik majd. Rátonyi elmondta, hogy Baumgartner Zsolttal régóta személyes kapcsolatot ápol, hiszen, Zsolt gyakran edz együtt öttusázókkal, hogy kondícióját karban tartsa, így az edzőtáborokban gyakorta töltenek együtt huzamosabb időt.

A klubalapításra a Récsei Bevásárlóközpontban került sor. Az alapítók reményei szerint minden hónapban ez az áruház adhat helyt találkozójuknak.

“Nagy örömmel tettem eleget a mostani felkérésnek, és megtisztelő, hogy megalakult a Baumgartner FAN Klub. Ígérem, mindent megteszek majd, hogy ezek a találkozások minél gyakoribbak lehessenek, és ha itthon vagyok, igyekszem majd mindig időt szakítani a találkozókra. Igyekszem olyan közel maradni a sportrajongókhoz, amennyire csak időm engedi, mert ez nem csak számukra, de nekem is sokat jelent.

A Hungaroring számomra az év legfontosabb versenye, hiszen itt hazai pályán, magyar nézők előtt versenyezhetek. Bízom benne, hogy az autóval minden rendben lesz, és olyan versenyt futhatok, mely minden magyar ember számára emlékezetes marad majd.” – mondta Baumgartner.

Fotó: www.zsolt.baumgartner.hu