Cliók idén is a Forma-1-en 1

Cliók idén is a Forma-1-en

Augusztus 13-15-én ismét Magyarországra figyelnek az autósportért rajongók, hiszen nálunk vendégeskedik a Forma-1 mezőnye. Tavaly a Renault Clio Kupa már indulásának évében a Forma-1-es program betétfutamaként szerepelt, idén már nem volt kérdés, hogy ez újra így lesz.

Ezt valószínűleg annak is köszönhette az esemény, hogy a nézők körében pozitív visszhangot váltott ki az igazán látványos futam. Tavaly 38, idén már 40 autó lesz ott a rajtnál. Közöttük két hölgy, Soós Szilvia és Birizdó Mónika is rajthoz áll.

Új versenyzőként ott lesz a versenyen Stohl András, aki az autózással kapcsolatban eddig arról volt ismert, hogy esetenként részegen is kocsiba ül. A műsorvezető azt nyilatkozta, reméli, hogy be tudja bizonyítani, csak akkor töri össze az autót, ha iszik. Most debütál a Cliók között dr. Grigalek Gábor, aki eddig Astrával versenyzett és Ed Pead, az Angilában zajló Renault Clio Kupa résztvevője.

Wéber Gábor tavaly egyetlen futamon nem győzött, éppen a Forma-1es betétfutamon, ugyanis késés miatt nem állhatott rajthoz. Ahogy minden futamon, ezúttal is a tavalyi bajnok az esélyes

A verseny időmérő edzése szombaton 17:30-kor kezdődik, a verseny pedig vasárnap 10:00-kor lesz.