Kié lesz a harmadik Fabia WRC?

Finnországban és az ÖMV ADAC Német Ralin a Skoda egy harmadik Fabia WRC-t is bevet. A finn versenyen egy hazai pilóta, Jani Paasonen nyomja a gázt. Németországban viszont nem a német ralibajnokságban Octavia WRC-vel vezető Matthias Kahle, hanem a cseh Roman Kresta kap lehetőséget a Fabia WRC-ben.

Kresta, aki az idei Monte-Carlo ralin a Hyundai Accent WRC-vel az idei szezon elején olyan időket ment, amilyeneket a gyári versenycsapat sem nagyon tudott hozni, jelenleg egy 2003-as Subaru Impreza WRC-vel megy a cseh bajnokságban, idén 2 győzelmet szerzett.

A Skoda ralicsapata az Akropolisz Ralin tért vissza hosszabb pihenő után, szándékuk szerint egy versenyképesebb Fabia WRC-vel. A két gyári autóval Armin Schwarz és Toni Gardemeister az első versenynapon simán kiesett műszaki problémák miatt.

A csapat célja a Német Ralin is a tapasztalatszerzés és az autó tesztelése. Tesztelési célból Jan Kopecky is gyári támogatást és egy Fabia WRC-t kap a Bohémia Ralin, Armin Schwarz pedig a német bajnokságba számító Saar-vidék Ralin győzött a VB-n gyengén szereplő Fabia WRC-vel, perceket verve a második helyezett Kahléra és az Octavia WRC-re.