Karcsúsítja és újjászervezi európai szervezetét a GM. A világ legnagyobb autógyártója ezzel szeretne minél hamarabb nyereséget termelni Európában. Az Opel, a Saab és a Vauxhall pénzügyi, fejlesztési, beszerzési, termelési és marketing tevékenységét ezentúl közvetlenül a zürichi General Motors Europe (GME) központ irányítja. A GME elnöke (president) Carl-Peter Forster, aki 2001 tavaszától az Opel igazgatótanácsának elnöke volt. A szervezet tetején nem Forster, hanem Fritz Henderson áll chairman-ként, ami magyarul szintén elnököt jelent.

Forster utóda az Opel ügyvezető igazgatójaként Hans Demant, az Opel igazgatótanácsának tagja, aki emellett továbbra is felügyeli az európai termékfejlesztést. Demant mellett Peter Augustsson, a Saab és Kevin Wale, a Vauxhall elnökének felettese is Forster. Forster a változásokkal egy időben az Opel felügyelőbizottságának elnöke is lett.

Idén a nyersanyagok beszerzési költségét 20 százalékkal kívánja csökkenteni a GM Europe, de más takarékossági intézkedéseket is tesz a veszteségek csökkentése érdekében. Egyelőre nem lesznek elbocsátások és gyárbezárások, mondta Carl-Peter Forster, de hozzátette, hogy ezt nem garantálhatja örök időkre. A GM Europe vezetése a három márka gyáraitól a bérköltségek 10 százalékos lefaragását várja az Automobilwoche információi szerint. Ezt a GME nem leépítésekkel, hanem azonos bér mellett több munka elvégzésével tervezi.