A hosszított A-osztálynál is hosszabb az új bébi-Benz

Június 28-ára ígérték, de már mától elérhetők a Mercedes-Benz hivatalos oldalán az új A-osztály első teljes alakos képei. Már a korábbi rajzok alapján is sejthető volt, hogy elődje jellegzetes formáját viszi tovább az új bébi-Benz is.

Mindenképpen újdonság azonban, hogy megszűnik a hosszú és rövid változat. Az új ötajtós A-osztály 232 milliméterrel hosszabb a korábbi rövid Mercedes-nél, de a Lang változatnál is nagyobb 6 centivel. Csomagtere az állítólag zseniális Easy-Vario-Plus üléselrendezésnek köszönhetően 1350 literesre bővíthető. Mivel a hátsó ülések mellett a jobb első is kivehető, a csomagtér hossza maximálisan 2,75 méterre növelhető.

Kupésabb, sportosabb képet akartak kialakítani a háromajtós A-osztállyal, ezért ennél az autónál ez az ülésállítgatás nem rendelhető. Szintén csak ez az autó kapja meg a széria legerősebb motorját, ami 2 literes turbómotort és 193 lóerőt jelent.

Ezenkívül három dízelmotort és három benzinest rejt a paletta. Mindhárom dízelmotor azonos, 1991 köbcentis blokkra épül, de 82, 109 és 140 lóerős teljesítménnyel is elérhető. A benzinmotorok közül 95 lóerős a leggyengébb 1,5 literes variáció, 115 lóerős az 1,7 literes motor, a kétliteres pedig 136 lóerőt állít elő.

Németországban 17 632 euro az A150 ára háromajtósként, két ajtóval többért pedig 18 502 eurót kell fizetni. Ez átszámítva 4,5 millió forintot jelentene. A hazai listaárakat várhatóan augusztus közepén hozza nyilvánosságra az importőr.