Testközelben az új A-osztály

Egyéni elbírálás kérdése, hogy sajnos vagy sem, de egyelőre Christina Aguilera-ból még többet láthatunk, mint az új Mercedes-Benz A-osztályból. Bár csak június végén tartják a bébi-Mercedes második generációjának hivatalos leleplezését, már most közzétett a gyár egy képet az autóról, melyen javarészt a pop hercegnő, kisebb részt az új A-osztály látható.

Amit Christina Aguilera-ról tudni kell, hogy “Hello” című fantasztikus slágergyanús szerzeménye vezeti majd be a Mercedes A-osztályt, amit ez utóbbiról érdemes tudni, hogy június 28-tól láthatók az első egész alakos képek a Mercedes oldalán. A forgalmazás Európában ősszel kezdődik. Ez a hazai piaci bevezetés időpontja is.

Az új A-osztályból nem lesz hosszú és rövid. Amit először láthatunk, az egy középhosszú A-osztály lesz. 2005-re készül el a sportosabb, rövidebb, kupésabb A Mercedes, és ugyanebben az évben debütál a nagyobb, szintén A-alapú B-osztály is.

Hétféle négyhengeres motorral indítja kínálatát az új A-osztály, melyek között 3 új fejlesztésű CDI dízelmotor, és egy 193 lóerős turbó benzines motor is megtalálható. Újdonság a hatfokozatú kézi sebességváltó, és a folyamatosan váltózó áttételű CVT automata is.

Az új fejlesztésű, 1991 köbcentis dízelmotor háromféle arccal is szolgál. A160 CDI névvel 82, A180 CDI-ként 109, A200 CDI álnéven pedig 140 lóerőt produkál. A legerősebb változó geometriájú turbófeltöltővel és töltőlevegő-hűtővel gyarapítja a lóerőket.

A benzineseknél 1,5 literrel és 95 lóerővel kezdődik a kínálat, a köztes két lépcsőfok az 1,7-es motor 115 lóerővel és a kétliteres 136 lóerős teljesítménnyel. Hab a tortán ez utóbbi motor feltöltött verziója 193 lóerővel. Ezzel a bébi-Benz 7,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, végsebessége 227 km/óra.