Angol Clio-bajnok a Forma-1-es betétfutamon

A hosszú nevű Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa mezőnyét több alkalommal színesítette már más szériából átruccanó neves versenyző. Raliból tért át egy versenyre például Szabó Gergő és Kőváry Barna is. Utóbbi erre a szezonra meg is ragadt a Clio-kupában. Idén azonban náluk is érdekesebb vendége lesz a szériának. Ed Pead, az angliai Clio-kupa listavezetője próbálja ki a magyar aszfaltot egy futam erejéig.

Bár Pead számára nem tűnik komoly feladatnak a Clio-kupás autó vezetése, az eltérő autó és az új pálya miatt mégis szembe kell néznie néhány nehézséggel. Angliában az autók ugyanis szekvenciális váltóval, slick gumikon futnak, más a futóművük és valamivel erősebbek is. A két autó tehát csak a nevében és génjeiben hordoz rokon vonásokat.

Ed Pead az augusztus 13-15-ei hétvégén áll rajthoz, a Forma-1-es futam betétfutamaként rendezett Clio csatában. Wéber Gábor, a Clio-kupa első évadjának bajnoka, és idei listavezetője segített Pead-nek a beilleszkedésben és a Hungaroring megismerésében.

Pead-nek az augusztusi futamon egyedül a meleggel lehet majd baja, mivel kint csak 20 percesek a futamok. Az itthoni 30-35 perc a 35 fokban tud meglepetést okozni. Wéber Gábor szerint ennek ellenére Pead dobogós helyre is esélyes lehet. Elképzelhető egyébként, hogy az angol listavezető egy korábbi hegyi versenyen is, Parádsasváron is megméretteti magát.

Ed Pead két szezont teljesített már a Clio-kupa angliai szezonjában. Az első évben hatodik lett, míg tavaly már a második helyen zárta a szezont. Idén ő áll a tabella élén, a végső győzelem azonban még messze van: 5 versenyhétvégén kell még remekelnie.