Újráéled a Kesjár gokartiskola. A Kesjár Gokartiskolában a korábbi hagyományokhoz hűen már 6 éves kortól folyik az oktatás, egész nyáron, heti 5 napos kurzusokban, amelyeket bentlakással, vagy napközis tábor formájában lehet igénybe venni. A tanfolyamok “Kesjár Csaba Emlékversennyel” zárulnak, amelyet a szülők is végigizgulhatnak.

A név maradt, a helyszín változott: Kőbányáról az újonnan épített százhalombattai gokartpályára költözött az iskola, ahol vadonatúj gokartokkal és a versenyzésben jártas oktatókkal várják a jelentkezőket.

Köztudott, hogy a gokartozás minden más autósport alapja. Gokartban ülve megtapasztalhatjuk a sebesség élményét, de a baleset kockázata viszonylag kicsi. Emellett elsajátíthatjuk a legfontosabb szabályokat, megismerkedhetünk a pályán való viselkedés alapelveivel, és már a kezdet kezdetén lehetőség nyílik a valódi versenyzésre is.

A legfontosabb talán, hogy tömegsportról van szó, a gokart mindenki számára elérhető és élvezetes. A gokartozás már kisgyerekkortól űzhető, ahol a gyerekek kénytelenek önállóan megállni a helyüket a pályán. Megtanulnak koncentrálni, szabályokat betartani, másokra odafigyelni. És persze nem utolsósorban szórakozásnak is kiváló a gokartversenyzés, amely egy életre szóló élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.