Ralikrossz Ob - Túl a második futamon


Május 30-31-én ismét Máriapócson gyűltek össze a ralikrossz versenyzői, hogy megküzdjenek egymással. Már vasárnap is sokan látogattak ki a Rabócsiringre, de az igazi tömeg hétfőre a döntők napjára érkezett meg.

Mindenki várta már a futamot. Kérdés volt hogy Harsányi Zoltán megismétli-e az első futamon bemutatott bravúros győzelmét, esetleg Révész vagy valaki más győz.
Harsányi Nissanja azonban tönkrement, ezért a pilóta egy 200 lóerővel gyengébb Opellel próbálkozott, kevés sikerrel.

Már az időmérők is látványos autózást hoztak a divízió I.-ben. Kotán Péter még az előfutamon összeütközött Répási Róberttel, a megforgó így az utolsó helyen célba érő Kotán a hétfői időmérőket már a gyengébb autók között teljesítette. A nézők nagy örömére, ott nagyon igyekezett a pilóta és nagyon látványos autózással az A döntő 3. helyére juttatta magát.

A döntőben azonban nem állt rajthoz, mert közvetlen a rajt előtt meghibásodott a Focus motorja. Móricz József már a hétfői időmérőket sem tudta teljesíteni, mert tönkrement a Ford váltója.

Összevont döntőben indultak a H és az A csoport részvevői, ahol a csúcskategóriában most debütáló Répási rajtolt a legjobban, de közvetlen mellett ott volt Révész is. A Répási Mitsubishije megcsúszott, így megelőzték a többiek. Azonban nem adta fel, hanem üldözőbe vette a csapatot, de csak az A csoportos Révész Bálintot tudta megelőzni. Végül a harmadik lett, Révész tamás nyert, Simon Zoltán lett a második.

Az Euro 2000-es kategória döntőjében Bánkúti Gábor és Bognár Zsolt autói egymás mellett fordultak az első kanyarba, mögöttük Csernyik és Pathy következett. Aztán a harmadik körben Bognár beragadt az egyik kanyarban, így Csernyik és Katona is megelőzte őt. Bognár nem adta fel és az utolsó körben visszaszerezte a harmadik helyet.

A II. osztályban ezúttal Sutyor volt a legjobb, mögötte Újfalusi és Gorácz nagy csatát vívtak. Már úgy nézett ki, hogy Újfalusié lesz az ezüst, ám Gorácz nem sokkal a cél előtt meg tudta előzni.


A Pioneer Kupa eredményei:

Országos bajnokság, I. osztály
Divízió 1. A-géposztály
1. Révész Tamás Toyota Corolla WRC
2. Simon Zoltán Mitsubishi EVO VI.
3. Répási Róbert Mitsubishi EVO VI.
4. Kotán Péter Ford Focus WRC
5. Balázs Péter Ford Fiesta
6. Harsányi Zoltán Opel Astra
7. Fodor György Toyota Carina

Divízió 4. H-géposztály
1. Keskeny László Audi
2. Révész Bálint Mazda 323
3. Tóth Mihály Mitsubishi EVO II.

Divízió 5. Euro 2000
1. Bánkúti Gábor Peugeot 306
2. Pathy László VW Golf III.
3. Bognár Zsolt Seat Ibiza
4. Katona Jenő VW Golf
5. Csernyik István Peugeot 206
6. Szente Csaba Peugeot 309
7. Fekete István VW Golf
8. Nyíri Sándor Skoda Favorit

Divízió II. osztály
1. Sutyor Szabolcs Skoda 130
2. Gorácz Béla Opel Corsa
3. Újfalusi Miklós VW Golf
4. Pethő Tóth Gábor Lada 2107
5. Végh Szabolcs Renault Clio