Off Road fesztivál - Sárban fetrengés autóval és gyalogosan


Immáron 18 éve kerül megrendezésre Európa legnagyobb terepjárós összejövetele, a Somogybabodi Off Road Fesztivál. Minden évben 40-50 ezren kíváncsiak az eseményre, ami Somogybabod szinte teljesen természetes akadályain zajlik.

Idén több mint 1000 terepjáró érkezett, amelyből mintegy 350-en keltek versenyre egymással. A terepjárók egy technikai gépátvétel után állhatnak csatasorba és leselkedhetnek neki a siratófalnak, ha van hozzá bátorságuk.

A mezőny fele külföldről érkezett, főként Ausztriából és Németországból. Idén az eddigieknél jóval nagyobb számban érkeztek a quadok, amelyekből több mint 50 trükközött a sárban, a közönség nagy elismerését kiváltva.

A terepjárók között számtalan széria, de jó néhány épített gép is felsorakozott. Idén szerencsére baleset nélkül zajlott a rendezvény, de a sár sokszor a nézőket sem kímélte. A terepjárók között volt Hummer is, de legnagyobb számban a Suzuki Samuraiok, Jeepek, Mercedesek, UAZ-ok és Lada Nivák vetélkedtek.

Idén számtalan érdekes program várta a kilátogatókat, és köszönhetően a kiváló rendezésnek a közönség túlzottan ittas része sem zavarta a műsort. A rendezők együttműködésével két jókedvű fiatalember azonban gyalogszerrel megpróbált végigjutni a quadoknak kialakított pályán, a térdig érő sárban azonban nem jutottak messzire.

Látványos versenyt láthattak a nézők a Super Cup futamon, amikor a siratófalakon két terepjáró, vagy quad versenyzett egymással. Népszerű volt a kamionhúzó verseny is, amikor szintén két terepjáró próbálta a maga mögé kötött kamiont minél előbb a célba juttatni.

Néhány a televízióból ismert személyiség is kilátogatott Somogybabodra, akik terepjárón és quadon is összemérték tudásukat, egy direkt erre a célra kialakított pályán.

A kiváló rendezés mellett a hangulatról két műsorvezető gondoskodott, akik minden eseményt pontosan kommentáltak a nézők felé. Aki idén lemaradt a fesztiválról az egy év múlva Pünkösdkor látogathat le a következő off road versenyre.


Letölthető videók a fesztiválról:

MVI_2278.avi – siratófal

MVI_2281.avi – siratófal – G Merci

MVI_2282.avi – siratófal – G Merci

MVI_2283.avi – siratófal – UAZ

MVI_2284.avi – Super Cup futam részlet

MVI_2289.avi – Super Cup – quadok

MVI_2290.avi – Super Cup – quadok 2