Május 10-e óta lehet igénybe venni a Porsche Bank tulajdonában lévő EUrent autókölcsönző új márkáját a PennyCart. Ahogy a légi utazásnál a fapados társaságok teszik, úgy próbálja a PennyCar is olcsóbbá tenni szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél csak az igénybevett szolgáltatásokért fizet. Például nincs benne az adott árban mentési díj, ám ha erre szükség van, akkor azt természetesen a bérlő fizeti.

Ellenben az alapárak emiatt alacsonyabb színvonalúak. Naponta 3499 forint + áfáért lehet autót bérelni, amivel naponta 150 kilométert lehet díjmentesen megtenni. Természetesen az üzemanyagot az ügyfél fizeti, de a súlyadót, a rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket a PennyCar állja. Az alapdíj része a kötelező-és casco biztosítás is, amelynek 50000 Forint az önrésze. Ám 1000 ft + áfa/nap befizetésével 25000 forintra csökkenthető az önrész.

Amennyiben 150 kilométernél többet megyünk egy nap, akkor 21 ft/km árral kell számolnunk a plusz kilométerekre. Ám a többlettel együtt sem kell 7000 ft + áfanál többet fizetni naponta. Tehát 321 kilométer felett már nincs plusz költség.

A jelenlegi flotta 10 darab 1,2-es Skoda Fabiából, áll, de hamarosan újabb hat autó csatlakozik a csapathoz. Még ebben az évben 50-re növekszik a PennyCar flottája. Egyéves érvényes jogosítvány, legalább betöltött 18. életév kell ahhoz, hogy valaki igénybe vehesse a szolgáltatást. Az 50000 forintot és a várható bérleti díjat előre kell befizetni.

Ha valaki autót akar bérelni, az www.pennycar.hu oldalon megteheti.