Közel 800 Astra kelt el egy hétvége alatt 1

Közel 800 Astra kelt el egy hétvége alatt

Április 24-25-én nyílt hétvégén mutatkozott be az új Opel Astra Magyarországon. Az importőr adatai szerint 774 autóra adtak le megrendelést az Opel márkakereskedésekbe ellátogatók. A bemutatóautók közül többre már szombat délelőtt kikerült a tábla, hogy Eladva. Úgy tűnik, hogy a 3,7 millió forintos alapárat nem tartják túl magasnak az ügyfelek.

Több mint 45 000 érdeklődő kereste fel az Opel márkakereskedő partnereit. Közülük néhányan nem az Astra H, hanem valamely más Opel modell megrendelésére használták ki az alkalmat, mivel több mint 200 más Opelre vettek fel megrendelés a szalonokban.

Dr. Wolf Károly, a General Motors Hungary igazgatója szerint az utóbbi tíz évben ez volt a legsikeresebb új modell bemutató. Az Astra bemutatkozását nagy várakozás előzte meg, például a vezess.hu-n nyitott fórumtémák közül az V Golf vagy Új Astra az egyik legnépszerűbb topic. Nem reprezentatív felmérés, de az érdeklődést jelzi, hogy a vezess.hu újságíróinak a baráti, ismerősi körből hetente többször is felteszik azt a kérdést, mikor lesz nálunk tesztautó az új Astrából.

Nem csak hazánkban alakulnak jól az Astra értékesítések, szerte Európában már 100 ezernél több megrendelés futott be az autóra, jóllehet néhány országban még nem kezdődött meg az újdonság forgalmazása.