Eladja 37 százalékos Mitsubishi részesedését a DaimlerChrysler. A német-amerikai ezt azok után jelentette be, hogy néhány napja még tőkeemelésről beszélt a japán gyártó szóvivője. A korábbi tervek szerint a DaimlerChrysler (DC) és a Mitsubishi Motors Corporation (MCC) többi tulajdonosa két lépcsőben, összesen 500 milliárd jennel (980 milliárd forinttal) növelte volna a japán cég tőkéjét. Az akció részeként a MCC a DaimlerChrysler többségi tulajdonába került volna, és a befektetéssel fedezték volna a fejlesztési költségeket is.

A DC szóvivője által tett nyilatkozat azonban ellentmond ennek. A konszern nem kíván több pénzt áldozni a Mitsubishi megmentésére, 37 százalékos részesedésüket pedig értékesítik. A Mitsubishi csoport befektetői más tőkeerős támogatókat keresnek, ám egyelőre hasonlóan bőkezű vállalat nincs kilátásban.

A DC az ázsiai piacról azonban nem mond le. A Mitsubishi helyett a koreai Hyundai-ban látják a mellékvágányú terjeszkedést. A korai gyártó most éppen felmenő ágban van. Emelkedő eladások és javuló megítélés jellemzi.