Negyedik éve tartja az első helyet az ügyfél-elégedettségi mutatók alapján Angliában a Lexus – derül ki a J.D. Power legfrissebb kutatásainak eredményéből. A Toyota amerikai prémium márkája 878 ponttal végzett az első helyen, amivel rekordot állított fel a J.D. Power 11 éves kutatásainak történetében.

Két helyet javítva másodikként végzett a Skoda. A cseh márka 16 ponttal növelve tavalyi eredményét 852 ponttal került a dobogó második fokára. Ez azért is különösen szép eredmény, mert az első 20 helyből 14-en japán autógyártó található. 2003-hoz képest a Mazda fejlődött a legjobban, ezzel a harmadik helyre jött fel.

Dave Sargent, a J.D. Power európai részlegének vezetője elmondta, hogy a Lexus töretlen bizalommal bír az ügyfelek körében, így nem meglepő az idei első hely sem. Viszont a Skoda előrejutása a legjobbak közé igencsak meglepő. Néhány éve a Volkswagen cseh márkája nehezen tudta levetkőzni szocialista image-ét, ám mára úgy tűnik, túljutott ezen a Skoda.

J.D. Power 2004-es angliai felmérésében 23 000 ügyfelet kérdeztek meg elégedettségükről. Rajtuk keresztül 33 autómárka 120 modellje volt érintett a kutatásban.

Az idei adatokból kiderült, hogy általánosságban a megkérdezettek elégedettebbek autóikkal, mint 2003-ban, de 2001-es eredményeknél most is rosszabb a helyzet.