RS6 Plus - A leggyorsabb széria Audi

25,5 millió forintnak megfelelő euróért rendelhető meg az új RS6 Plus. Mindössze 999 darab készül a kizárólag kombi karosszériával készülő sportautóból, aminek pontos sorszámát egy fémlapocskán tünteti fel a gyártó, a sebességváltó előtt. A RS6 Plus április végétől vásárolható meg .

A 4,2 literes V8-as biturbó a korábbi 450 lóerő helyett már 480 lóerőt teljesít. A plusz 30 lóerőt a motorelektronika módosításával érték el, és a megfelelő hűtés érdekében két kiegészítő vízhűtőt is alkalmaztak.

Nem változott az 560 newtonméteres maximális nyomaték, ami most 1950 és 6000-es fordulat között áll rendelkezésre. Még tovább javult a gyorsulás, mivel már röpke 4,6 másodperc is elegendő ahhoz, hogy a kombi elérje a 100 km/órás sebességet. A 200-as határt 17,3 másodperc alatt éri el az autó. Szintén újdonság, hogy a száguldásnak már nem 250 km/óránál vet véget az elektronika, hanem 280-nál.

Kérésre felár nélkül, változtatható csillapítású, 10 milliméterrel alacsonyabbra ültetett futómű is kérhető a RS6 Plushoz, ami még sportosabb autózást tesz lehetővé. A megállásról hatalmas lyuggatott féktárcsák gondoskodnak, amik tökéletes szemügyre vehetőek az ötküllős 19 colos felnik mögött. Hátul két ovális alakú, matt fekete színű kipufogóvégen szólalnak meg a lóerők. A belsőt alaphelyzetben fekete bőr valamint karbon betétek díszítik, ám felár nélkül számtalan színkombináció kérhető.