Bár hivatalosan még nem erősítették meg, szinte 100 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy Martin Leach, a Ford of Europe tavaly leköszönt elnöke a Maserati élén folytatja pályafutását. Leach önszántából távozott tavaly a Fordtól, amikor nyilvánosságra kerültek az európai részleg első féléves eredményei. A Ford of Europe 2003 első félévében hatalmas mennyiségű veszteséget halmozott fel.

Korábba úgy tudtuk, hogy Leach a Ford után a Fiat Auto élén folytatja, ám a Maserai elnöki cím is komoly kihívás az egykori Ford menedzsernek. A Fiat és azon belül is a Ferrari sportosan elegáns márkája éppen jó passzban van. Eladásai a korábbi évekhez képest emelkednek, és elképzelhető, hogy az új Quattroporte piacra kerülésével még profitot is tud termelni a társaság.

Korábban felmerült, hogy sport-terepjárója is lenne a Maserati-nak, amihez az Audi nyújtaná a technikai hátteret Egyelőre azonban többi modelljét szeretné felfuttatni a gyár, és utána kívánnak csak terjeszkedni.

A Fiat Auto globális működését érintő hír, hogy az olasz autógyártó megszerezte a Volkswagen korábban Amerikában tevékenykedő minőségbiztosító szakemberét. Stefan Ketter szerződtetésével a minőségi kritikáknak kívánja elejét venni a Fiat. A legtöbben ugyanis még mindig minőségi kritikákkal élnek a Fiat autóival szemben.