Két éven belül többségi tulajdonjogot kíván szerezni a DaimlerChrysler (DC) autókonszern a Mitsubishiben. Ennek érdekében a konszern két lépcsős tőkeinjekcióban részesíti a céget. A Mitsubishi Motors Corporation (MCC), mely jelenleg japán egyetlen deficites működésű autógyártója, túlélési tervet dolgozott ki. Ennek része a tőkeinjekció is.

A Mitsubishi 37 százalékát birtokló DC 200 milliárd jennel (390 milliárd forinttal) növeli a cég tőkéjét 2004 végéig, míg a többi főbb részvénytulajdonos 120 milliárd jennel járulna hozzá a tőkenöveléshez. A tőkeinjekció második lépésében, két-három éven belül egyedül a DaimlerChrysler pumpálna pénzt a Mitsubishibe, amivel a DC 50 százalék feletti részesedést szerezne a japán gyártóban.

Az MCC igazgatótanácsa április 30-án hozzá nyilvánosságra részletes válságtervét. Ez már tartalmazza a tőkeemelés lépéseit, illetve beszámol arról is, hogy milyen taktikákkal kívánja a cég profitabilitását helyreállítani. A Mitsubishi tervei között elsősorban az szerepel, hogy erejét Európában és Amerikában megszilárdítsa.