2005-től új Honda Legend

Valószínűleg 2005-től árusítják Európában a Honda Legend következő generációját. Az autó amerikai variánsa, az Acura RL koncepcióautó a New York-i Autószalonon debütált a napokban. Túl sokat még nem lehet tudni az autóról, de azt már most elmondták, hogy a Honda feljebb kívánja pozícionálni a következő generációt. Ezek szerint az új Legend nem csupán méretbeli, hanem valódi vetélytársa akar lenni a Mercedes E-osztálynak vagy az 5-ös BMW-nek.

Konkrét számokról még nem beszéltek, tehát nem tudni, hogy az autó kisebb vagy nagyobb lett. A Honda Legendnek eddig sem volt baja a helykínálattal, inkább a presztízs és az anyagválaszték hagyott kívánnivalót maga után. Ez utóbbin most mindenképpen javítani igyekezett a gyár.

Szintén új az összkerék-hajtás is, ami valószínűleg csak a nagyobb motorok mellé jár. Ilyen például a 3,5 literes V6-os is, ami 300 lóerőt termel. Az SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) elnevezésű rendszer lényege, hogy a hátsó tengely kerekei között elektronikus differenciálzárként is funkcionál. Ezzel a Honda szerint sokkal élvezetesebb vezethetőség és nagyobb kanyarsebesség érhető el.