VW – Audi találkozó Tökölön 1

VW - Audi találkozó Tökölön

Délelőtt 10 órakor kezdődött a gyülekező a Felvonulásin, örömmel nyugtáztuk, hogy száznál is jóval több VW és Audi tulajdonos választotta ezt a programot szombatra.

Szerencsére az égiekre se lehetett panasz, bár egy kis napsütést szívesen fogadtunk volna. Mindegy, tavaly ilyenkor jeges szél és eső rondította az összképet. A kissé kitolódott és szeszélyes tél után végre visszakerültek a felnik és futóművek a gépek alá, illetve fény derült a téli átalakításokra is.

Az én személyes kedvenceim a turbóval izmosított Golf I.-esek voltak. Úgy látszik, hogy a Cult stílus továbbra is abszolút trend, a gyári polírozott Porsche, Audi és VW felnik népszerűsége töretlen. Sok igényesen felkészített Volkswagent láthattak az egybegyűltek, mindenki találhatott a maga kedvenc típusából jó néhány kiváló darabot.

Az Audisoktól a legnagyobb sikert a klubelnök épített S1 -ese aratta, de volt nagyon szép, gyári állapotú Coupé Quattro is. A márka szerelmeseitől személy szerint nagyobb aktivitást vártam, hiányoztak az S2 -es, RS2-es összkerék-hajtású erőgépek. Az Audik teljesítménye, tuningolási lehetősége vitathatatlan, sokan szívesen láttunk volna többet ezekből a “szörnyetegekből”. Reméljük, hogy a következő találkozókon ők is tiszteletüket teszik.

Délig folyt a szemle a téren, utána 2000 HUF ellenében a tököli repülőtéren folytatódott a program. A klubtagok természetesen ingyen vehettek részt a rendezvényen. A programok között szerepelt az autós szépségverseny, típusok erőpróbája, gyorsulási verseny, meglepetés VW versenyautók bemutatása, és lehetőség nyílt az autók menettulajdonságainak mérésére is.

Összességében csak jót szólhatunk a rendezvényről, a szervezők már több éves rutinnal gyűjtik össze minden negyedévben a márka híveit. És nem elfelejteni: július első szombatja újra az Audi és VW márka szerelmeseié!

A találkozóról további képek a www.corrado.hu oldalon találhatók, de a társoldalak galériáit is érdemes böngészni.