Saab 9-7X – szabadidőautó svéd módra 1

Saab 9-7X - szabadidőautó svéd módra

A Saab erőteljes Egyesült Államokbeli terjeszkedésének következő lépcsőfoka, a most bemutatott 9-7X szabadidőautó. A most bemutatott SUV a legnagyobb ütemben terjeszkedő szegmensbe tartozik, ugyanis évente 50 ezer autóval bővül a statisztikák szerint.

A 9-7X magán hordozza a jellegzetes Saab jegyeket, a külső és a belső design tekintetében egyaránt, habár az alapot egy Chevrolet szolgáltatja. A slusszkulcs már jellegzetes módon, váltó mögött kapott helyett, de enélkül sem okoz gondot a márka megkülönböztetése a konkurenciától.

Élményszerűen, sportosan vezethető autónak szánják a 9-7X-et, amely tulajdonsághoz az erőteljes motorok kiváló alapot nyújtanak. Az összkerék-hajtású Saab orrában egy soros hathengeres vagy egy V8-as motor duruzsol, a 18 colos könnyűfém felnik és bőrülések az alapfelszereltség részét képezik.

A kisebbik 4,2 literes hathengeres 275 lóerős motor, 372 newtonméteres nyomatékával 8,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a 9-7X-et, végsebességének pedig 191-nél vet véget az elektronika. Így az 5,3-es, V8-as 300 lóerővel és 447 newtonméteres nyomatékkal csak 7,8 másodperces gyorsulásával, valamint a rugalmasságával tud többet a kisebb motornál. Elöl tekercsrugók, hátul pedig elektronikusan szabályzott légrugózás segíti a sportos haladást.

A Saab 9-7X biztonsági felszereltségével és helykínálatával is elbűvöli mind az öt utasát. 4,9 méter hosszú a karosszéria, a tengelytáv 2870 milliméteres. Ezek az értékek elegendőek a bőséges helykínálathoz, valamint a hatalmas 1161-2268 literes csomagtér biztosításához.

A Saab 9-7X gyártása januárban, Ohio-ban kezdődik, a forgalmazás pedig még az első negyedévben megkezdődik.