A közlekedésbiztonsági hét jelmondata: “A tisztelet – biztonság”. Az OBB ezzel a kampányával azokra az agresszív vezetőkre kíván hatni, akikkel nap mint nap találkozunk az utakon. Agresszív cselekedetnek számít a sorba történő bevágás, a kanyarodó sávból való egyenes haladás, illetve számtalan olyan cselekedet, ami a jogtalan előnyhöz jutást segíti.

A felkért előadó szerint, az agresszív vezetés soha sem szűrhető ki teljesen, még fokozott rendőri ellenőrzés mellett sem. Számtalan negatív hatás érheti az embereket, ami az autóba ülve agresszióba csap át. Az agresszív vezetők kockáztatnak és csak idő kérdése, hogy magatartásukkal mikor okoznak balesetet.

Az agresszív vezetésre való hajlamot időben elkezdett neveléssel, példamutatással, sokkoló képekkel lehet valamelyest csökkenteni. Az OBB szerint az autógyárak felelőssége is felvetődik, akik egyre nagyobb teljesítményű autókkal rukkolnak elő, valamint helytelenül a tévé is olyan szabálytalanságokkal hozza lázba a fiatalokat, amiket elrettentésként kellene bemutatni.