Új Land Rover Discovery 1

Új Land Rover Discovery

Igaz a Discovery formája merőben eltér a korábbitól, mégsem lesz ismeretlen az új Discovery. Valószínűleg szemből sokan összetévesztik majd a Range Rover-rel, mivel szemből igencsak hasonlít rá a jövevény. A korábbinál jóval erőteljesebb képet sugároz majd az új Discovery, de megmaradnak a korábbi ismertetőjegyek is. Marad a fejtérre jótékony hatást gyakorló, jellegzetes lépcső a tetőben, a nagy üvegfelületek, valamint a szögletes hátsó rész.

Belül marad a vezető megemelt üléspozíciója, új viszont, hogy a második és az opcionális harmadik sor egymástól eltérő magasságban helyezkednek el. A hátsó két sor teljesen síkba hajtható, így szükség esetén hatalmas raktér áll rendelkezésre.

A független kerékfelfüggesztés és a légrugózás együtt olyan kombináció alkot, amivel nem csak aszfalton, de a terepen is jól megállja helyét majd az új Discovery.

A mindenkori optimális hajtásról, magasságról és csillapításról, egy ötfokozatú kapcsolóval gondoskodhatunk, amivel a normál és havas útszakaszra optimalizált hajtás mellet, három terepprogramot választhatunk ki, a lehető legkényelmesebb, vagy leghatékonyabb haladás érdekében.

Egy benzines és egy dízelmotorral készül a Discovery. A 4,4 literes, V8-as benzines 300 lóerős, 315 newtonméteres nyomatékkal párosítva. Hathengeres a 2,7 literes dízel, amely 190 lóerőt és 440 newtonméteres nyomatékot vonultat fel. A benzines hatsebességes automataváltót, míg a dízel hatsebességes manuális váltót kap alaphelyzetben. Az öngyulladós motorhoz extraként automata is rendelhető. A gazdag alapfelszereltséggel érkező luxus terepjáró tartalmazza többek között a kanyarkövető fényszórót is.

A Ford Explorerrel közös padlólemezre készülő Discovery novembertől vásárolható meg. Pontos ár egyelőre nincs, de kb.10 millió forintnak megfelelő euró lehet majd a modell alapára.