Fiat Seicento 2004

Egyelőre nem szűnik meg a Fiat Seicento. A háromajtós, pirinyó külsővel megáldott kisautóból 1998 óta több mint 1,1 millió talált gazdára. Sikerét a Seicento viszonylag tágas belsejének, valamint kedvező árának köszönhette.

Kezdetben 0,9 literes és 1,1 literes motorral árulták a Seicento-t, a most kizárólag, a nagyobbik lökettérfogatú 54 lóerős változat kapható. Maximális 88 newtonméteres nyomatékát 2750-es fordulat mellett adja le.

Minimális az eltérés a 2004-es verzión a korábbi változatokhoz képest. Színre fújták a lökhárítókat, új sapka díszíti a kerékagyat, valamint egy Fiat embléma is helyett kapott a csomagtérajtón. Ezen kívül két új, kékes árnyalatban és a vanília színben is kérhető a Seicento. Belülről állítólag ergonómikusabbá tették az utasteret, és variálták a színösszeállítást is.

A Seicento Nyugat-Európában kétféle felszereltséggel, Active és Actual néven kerül forgalomba. Egyes piacokon a manuális légkondicionáló mindkét verzióban az alapfelszereltség részét képezi majd. Az olcsóbbik változat 7150 euróba kerül, azaz átszámítva valamivel kevesebbe, mint 1,8 millió forintba. A 2004-es Seicento most márciusban kerül kereskedelmi forgalomba.