Bevezető áron 3 699 000 forintba kerül az Astra H alapmodellje. Ezért az összegért egy 90 lóerős, 1,4 literes benzines Astrát kapunk, hátul dobfékkel, de ötajtós karosszériával. Az Essentia felszereltségű autóhoz szériában két első és két oldallégzsák, manuális légkondicionáló, motoros, fűthető tükör, központi zár, motoros első ablakemelő és rádió jár, továbbá a minden új személyautóban kötelezővé váló blokkolásgátló is megtalálható benne.

A többi Astrának még nincs meg az alapára, de aki a kilencven lóerős induló modellt keresi, már most megrendelheti az autót az Opel márkakereskedőknél. A bemutató nyílt hétvége április 24-25-én lesz a tervek szerint.

Mindig kérdéses, hogy meddig él a későbbinél kedvezőbb bevezető ár. Wolf Károly, a General Motors Hungary ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy “Érezhetően sok a bizonytalanság az Európai Unióhoz kapcsolódó magyar piacon, mi arra vállalunk garanciát, hogy a május 31-ig megrendelt Astrák esetében tartjuk a meghirdetett árat.”

Bár jelenleg egyetlen karosszériával készül csak az új Astra, a gyár az előzetesen tervezettnél jóval több előrendelést kapott az alsó középkategóriás autóra. Március közepéig 50 ezer rendelés futott be az Opelhez. A nagyon kedvezően fogadott újdonságról Carl-Peter Forster, az Opel igazgatótanácsának elnöke a következőket mondta: “Örülünk vásárlóink bizalmának, ami azt mutatja, hogy a vonzó formatervből, magas színvonalú technikából és tisztességes árból álló csomagunk megfelelő.” A gyár a német piacon 50 ezer, a többi nyugat-európai országban 200 000 autó eladására számít idén.