Speed – Proex Kupa első forduló 1

Speed - Proex Kupa első forduló

Szép tavaszi idő fogadta a Dózsa György úti pályához érkezőket, akik szép számmal érkeztek. Több mint hetven nevezést regisztráltak a rendezők, és a pálya széléről is nagy tömeg kísérte végig a küzdelmeket. Úgy látszik mindenki elvonási tünetektől szenvedett, mert a sok régi arc mind ott volt, de számos új szlalomos is nevezett a versenyre.

Az előző napok esőzése azért még okozott meglepetést, hiszen míg a fél kilométeres salakos, murvás úton bejutott az ember az aszfaltos pályához, kocsija úgy nézett ki, mintha a somogybabodi off-road fesztiválról jött volna. Az aszfaltos szlalom pálya így kicsit koszosabb volt, mint máskor, annak ellenére, hogy az elkerített “gumimelegítő” helyen mindenki lerázta a sarat magáról és gépéről. A sok indulónak köszönhetően azonban le lett takarítva a pálya rendesen.

Na, de vissza az elejére. A szokásos gyalogos pályabejárás kilenckor kezdődött, majd rajtszám szerint indultak a versenyzők. Valószínűleg az első verseny miatti izgatott hangulatnak volt köszönhető, hogy abszolút nem volt csúszás az indításnál, mindenki időben ott állt a rajtnál.

A rengeteg induló miatt csak két futam fért bele a napba, természetesen a jobbik idő számított a végértékelésnél. A két kör alatt is véres küzdelem folyt a kategóriákban. Most szinte mindegyik kategóriában minimum hat induló volt, nem lehetett leosztani a kupákat két-három versenyző között. Megint pár tizedek döntöttek a dobogós helyekről, jómagam 0,2 másodperccel szorultam a legalacsonyabb dobogófokra, – “ha kicsit hosszabb lenne a lökhárító”…Egyre komolyabb az “amatőr” autók felkészítése is, sokan azonban még mindig az utcai autót nyúzzák a hétvégén is, ami lehet, hogy vissza is vesz a lendületből, hiszen másnap dolgozni is kell a kocsival, nem lenne jó megcsukni.

A futamok között a “dühöngőben” a hátsókerekesek produkcióztak, de volt, akinek ez versenykörülmények között is ment. Apóca például hozta a tőle megszokott látványos autózást, ideje a pár elsodort bólya miatt lett rosszabb, de gondolom nem jött emiatt zavarba. Kora reggeli bemelegítése, egy áruház melletti körforgalomban viszont nem aratott osztatlan sikert a vasárnapi autósok körében, jó pár kör egy íven…pazar.

Az eredményhirdetés után ismét egy Proex verseny kipufogó került kisorsolásra, az értékes ajándék azonban hosszú ideig nem akart gazdára találni, hiszen ismét csak az kaphatta meg, aki ott maradt a verseny végéig.

A következő verseny időpontjáról és a helyezésekről minden infó megtalálható a www.skodaklubhungary.ini.hu oldalon.