Audi S8 – 10 hengerrel? 1

Audi S8 - 10 hengerrel?

Még nem tudni, milyen motor kerül az Audi A8 sportváltozatába. Kétféle motorkoncepciónak is vannak komoly hívei a gyáron belül, tudósít az Automobilwoche online kiadása Az egyik oldal az RS6-hoz hasonlóan egy duplaturbós nyolchengeres motorban látja a megoldást. A másik fél érvei szerint 10 hengerre van szükség, már csak azért is, mert az idén debütáló BMW M5 V10-es motort kap.

V10-es motort az Audi a négykarikás márkához tartozó Lamborghinitől vehetne át, a Gallardo ötliteres motorja 500 lóerős. Bármely konstrukció kerüljön is ki a kétféle felfogás csatájából, lóerőből több mint elegendő jut majd az S8-ba. Azt hallani, hogy mindkét motortípus teljesítménye meghaladja majd a V12-es A8-ét, amely 450 lóerős.

A quattro GmbH fejlesztésében készülő autó legkorábban 2005-re lehet kész. Az elődmodell sportváltozatát 4,2 literes, 360 lóerős V8-as motor mozgatta. Az autó különlegessége, hogy hatsebességes kézi váltóval is megvásárolható volt. Manuális váltóval 5,4 másodperc alatt gyorsult százra az S8.