Másol a Rover? 1

Másol a Rover?

Eleinte tiszta volt a kép az MG Rover újkori együttélése kapcsán. Az MG TF mellé a cég csatasorba állította a Rover 25, 45 és 75 MG-féle változatait, ZR, ZS és ZT néven. Ezek a Roverektől abban különböztek, hogy motorterükbe csak a kiemelt teljesítményű példányok kerülhettek, amihez megfelelően átalakították a külalakot is. A Rovereknek viszont maradt a higgadt forma, hűvös brit eleganciával párosítva.

Most viszont az MG ZT 260 V8 követőjeként színre lépett a Rover 75 hasonszőrű megoldása. A motor ennél az autónál is a Fordtól érkezik, 4,6 literes lökettérfogattal és 260 lóerős teljesítménnyel. Az erő a hátsó kerekeken keresztül érintkezik a talajjal, menetstabilizáló elektronika nélkül, a vezető képességeire bízva. Kipörgésgátló természetesen van, és az automatikus váltó is segít, hogy ne gumifüst formájában távozzon az a sok lóerő.

A látványos külsejű, az Audi A6 hűtőrácsához hasonló megoldású első rész mögött egy 410 Nm-es maximális nyomatékkal rendelkező fenevadat kell kordában tartani, ami 240 km/órás tempóval képes sietősen haladni. Gyorsítani is bitangul tud, elég neki alig 7 másodperc a 100 km/óra eléréséhez.

Aki sietés közben szórakozni is szeretne, szintén nem fog csalódni. Tévé és DVD lejátszó nyugtatja a gyors tempóba belefáradt szemeket, miközben Harman/Kardon hifiből szól a zene.