Az amerikai Consumer Reports magazin által végzett felmérés alapján 100 amerikai autóból 18 hibásodik meg évente, szemben a Kelet-Ázsiából érkező autókkal, melyek közül mindössze 12. A felmérésben szereplő kérésekre egy évnél fiatalabb autók tulajdonosai adtak választ.

Rendkívül pozitívan értékeli az amerikai média azt a változást, hogy egy évvel ezelőtt ez a szám még 21-re rúgott. Ráadásul a mostani az első év, amelyben az amerikai márkák megelőzik az európaiakat, amelyeknél 100 autóra, 20 meghibásodás jutott.

Az elvégzett felmérésben összesen 675 000 autótulajdonos mondta el tapasztalatait saját autójáról. Az eredmény szerint a fiatal autók közül a japán márkák (Honda, Lexus, Mazda, Toyota, Acura, Infinity) bizonyultak a legmegbízhatóbbnak.

A Dél-Koreában gyártott autók is igen jól szerepeltek a megbízhatósági rangsorban. Megbízhatóság terén az európai márkák jelentősen visszaestek, amivel az amerikaiaknak 25 év után először sikerült megelőzniük a vén kontinens szereplőit a Consumer Reports kutatásában.

A felmérésben az Audi, a Jaguar, a Land Rover és a Mercedes az átlagosnál rosszabb minősítést kapott, akárcsak a 7-es és az X5-ös BMW, valamint a Mini Cooper. A Volkswagenek között a Golf, a Jetta-nak hívott Bora, a New Beetle és a négyhengeres Passatok megítélése mind rosszabb az átlagosnál.

Nem sok európai modell gyártója lehet büszke autójára. A 3-as BMW mellett a Saab 9-3 és a 9-5, valamint a XC90 kivételével az összes Volvo kedvezőbb eredményt ért el a korábbinál.