Citroën újdonságok Genfből 1

Citroën újdonságok Genfből

A legnagyobb szenzációnak a C4 Citroën Sport leleplezése számít, ami már előrevetíti a Párizsi Autószalonon bemutatásra kerülő C4 utcai változatát. A Xsara leváltóját októbertől forgalmazzák Magyarországon.

A 428,6 centiméter hosszú raliváltozat rendkívül sportos jelenség. Elölről a bumeráng alakú lámpatest, valamint a krómozott jelvényből folytatódó díszléc ékesíti az orr részt. Hátul a tetőn elhelyezett légterelő, valamint a csomagtartórészen folytatódó szélvédő határozza meg a C4 Sportot. Ez a megoldás a Honda Civic CRX-en valamint a Mercedes C-Sportcoupén volt látható korábban.

Kevésbé látványos a Xsara Picasso-n végzett módosítás, amelynek orrában egy új dízel is helyett kapott. A lökhárítón kívüli módosításokon kívül a plusz krómlécek adják igazából a változást. Az új 110 lóerős, 1,6 literes HDI motor 1750-es fordulatnál adja le maximális, 240 newtonméteres nyomatékát. A 60 literes üzemanyagtank a Citroën szerint 1200 kilométeres távra is elegendő, mivel az új motor akár 4,9 literes fogyasztással beéri 100 kilométerenként.

A C3 X-TR a C3-as 30 milliméterrel megemelt hasmagasságú változatát takarja. Külsőleg a gazdag fekete műanyag borítások az autó elnyűhetetlenségét próbálják hangsúlyozni. Összkerék-hajtás ugyan nem, de egy önzáró differenciálmű rendelhető az autóhoz, ami az egyik elpörgő első kerék esetén lép működésbe. Teljesen a padló síkjába hajtható ülések segítik a helykihasználást a hátsó térben, ami 279 literes alaptól 1155 literig bővíthető. A C3 X-TR 1,4-es és 1,6-os benzinmotorral valamint a 92 lóerős HDI-vel lesz kapható. A bevezetés még idén tavasszal várható.