Úgy tűnik, egy valami biztosnak tekinthető a Zafira sorsát illetően: az utód is hétszemélynyi széket kap alapáron. A többi egyterű-konkurens arra hivatkozva, hogy felméréseik szerint általában maximum csak öten használják az autót, csak ennyi személyre készítik fel autóikat. A Ford Focus C-Max és a Volkswagen Touran alapváltozatban csak ötszemélyes.

Ennek ellenére az Opel ragaszkodik ahhoz, hogy az új Zafira elődjéhez, és az új Toyota Corolla Versóhoz hasonlatosan hétszemélyesként hagyja el minden változatban a gyárat. Azt azonban még nem sikerült eldönteni, hogy a 2-3-2 felállású ülésekből a hátsó kettő kiszerelhető lesz, vagy a korábbi megoldáshoz híven a padlóba hajtogatás módszerével kell őket eltűntetni. Egyelőre az utóbbi változat tűnik valószerűnek.

A jelenlegi menetrend szerint az Astra-alapú kombi, hosszabb tengelytávval és óriási csomagtartóval az idén szeptemberben megrendezendő Párizsi Autószalonon főg feltűnést kelteni. Egy év múlva, 2005 márciusában, a Genfi Autószalonon láthatjuk majd az új kupét, és 2005 őszén, a Frankfurti Autószalonon mutatják be az új Zafirát.