Lengyelország mellett Ukrajnában is beindult az Opel Astra Classic II gyártása. Az Astra Classic abban a gyárban készül, ahol Opel Corsák és Vectrák összeszerelését is végzik. Idén 3600 Classic gyártása a cél, ami teljes egészében ukrajnai vevőkhöz jut majd el.

A nyugat-európában már leváltott G Astra, az előző modellcserénél bevált módszer szerint, Classic néven fut tovább, óvatosan egyszerűsített formában. Csak kétféle benzinmotorból lehet választani: van 1,4-es 90, és 1,6-os 100 lóerős teljesítménnyel. Dízelmotor egyáltalán nem lesz.

Noha a harmadik generációs Astra forgalmazása hazánkban csak május környékén kezdődik, már megérkeztek a Lengyelországból a Classic-ok. A 2,8 millió forintos kezdőárat össze lehet hasonlítani a korábbi Viva 2,4 milliós árával, de nem érdemes.

A Classic felszereltsége ugyanis tartalmaz blokkolásgátlót, és a motor sem 1,2, hanem 1,4 literes. Az Astra Viva ára 3 ajtóval és 75 lóerővel indult 2,4 millió forinttól, a Classic II viszont ötajtós és 90 lóerős. Az ötajtós Astra Classic II mellett kombi és lépcsőshátú limuzin is kapható lesz, a háromajtós és a kupé/kabrió páros gyártása nem folytatódik.