Hivatalos kép a BMW 5 Touringról 1

Hivatalos kép a BMW 5 Touringról

Számtalan lehetséges számítógépes megoldás után a gyár hivatalos fotókat közölt a közelgő autószalonon bemutatásra kerülő ötös kombiról. A limuzin változathoz képest visszafogottabb a hátsó rész, harmonikusan illeszkedik a karosszéria formájához.

A minden irányban növekvő karosszéria nem hagyta változatlanul a csomagtartót sem, ami alaphelyzetben 500 literesre bővült. Ez a méret a hagyományos trükkökkel 1615 literesig növelhető. A csomagtér a felhajtható hátsó szélvédőn keresztül is elérhető, valamint extraként gombnyomásra nyitható és zárható is a csomagtérajtó.

Minden kombiváltozat légrugózást és automatikus szintszabályzást kap a hátsó tengelyre. Elsőként 525i, 545i, 525d és 530d jelzéssel vásárolható meg az új Touring. 2004 őszétől jön a minden eddiginél erősebb 535d dízel, majd 2005-ben egy két- illetve egy háromliteres benzinmotor.

Új viszont az első körben kapható 400 newtonméteres nyomatékkal rendelkező, 2,5 literes közös nyomócsöves dízel is, ami 17 lóerővel erősebb a korábbi változatnál, így most 177 lóerős. Alaphelyzetben mindegyik kombi hatsebességes kézi váltóval érkezik, amit kívánságra szintén hatfokozatú automata válthat fel. A 525i valamint a 540i a kormányról kapcsolható SMG váltóval is kérhető.