Sok más újdonsággal egyetemben a Genfi Autószalonon lesz majd látható a Peugeot 307-es család legújabb tagja, a Sedan. Az autót Kínában gyártják nyár közepétől és árusítani is kizárólag ott fogják. Kár, mert a Peugeot szerint a 4,46 méter hosszú limuzin kategóriájának legnagyobb csomagterével büszkélkedhet. Ha az Octaviát ebbe a kategóriába soroljuk, akkor 530 liternél kell többet tudni a Peugeot-nak, ha nem, akkor a Renault Mégane II limuzin 520 literjét kell a 307 Sedan-nak überelnie. Pontos adat még nincs, de a forma alapján sejthető, hogy hatalmas üreget alakítottak ki hátul.

26 centivel nagyobb a 307 limuzin az öt- és háromajtós ferdehátúnál, ami kizárólag a csomagteret növeli, mivel a tengelytáv változatlan. Motor csak kétféle van, és mindkettő benzines. Az 1,6-os 109, a 2,0 literes 136 lóerőt tud teljesíteni. Váltók terén is demokrácia van, mivel felárért automatát is kérhetünk.

A lépcsőshátú Peugeot 307-es egyébként hivatalosan nem kap kísérőnevet Sedan vagy más jelzővel, mivel Kínában eddig nem lehetett 307-est kapni, és ezek után is csak a lépcsőshátú lesz. Így tehát értelmetlen lenne becézni az autót. Idén 15 ezer 307-es Peugeot gyártását és eladását tervezik a wuhan-i gyárban, egy évvel később pedig már 50 ezerét.