Számos kategóriában mutat be fontos új modellt az Opel. Még az idén debütál az új Astra mellett az Opel Tigra TwinTop roadster és az új Astra kombiváltozata. A háromajtós Astra bemutatása az Automobilwoche című szaklap értesülései szerint átcsúszik 2005 tavaszára.

Az új Zafira várhatóan 2005 őszén, a Frankfurti Autókiállításon startol. Tengelytávja 8 centivel hosszabb lesz az autó alapját adó Astráénál. A Zafirára épül majd a kombi Astra is, amely jóval tágasabb lesz az eleve jó térkínálatú ötajtósnál.

2006-ra három fontos változásról tudunk az Opel modellpalettájában. Ebben az évben jelenik meg a ráncfelvarrás utáni Vectra, az új Corsa és az Opel szabadidőautója.

Az újdonságoktól az Opel az eredményességi mutatók javulását várja. 2003-ban az Adam Opel AG veszteséggel zárt, aminek részben az az oka, hogy a költségek és a bevételek egy része a General Motors Europe könyvelésében, egy másik része közvetlenül a németországi Opel anyacégnél jelentkezik.

2003-ban az Opel üzemi vesztesége 384 millió euró (101,1 milliárd forint) volt az Automobilwoche című szaklap adatai szerint, 2002-ben pedig 227 millió euró. Hasonló nagyságrendben, 212 millió euróval sikerült csökkenteni a költségeket. A 2004-es számokat az új Astra várható sikere javíthatja, amelyből kezdetben csak az ötajtós ferdehátú lesz kapható. Az idei évre tervezett darabszám 220 000 új Astra.