A Laguna III 2007-es megjelenését nem mai formájában éli meg az autó, mivel még idén nyár végén biztosan átesik egy enyhe ráncfelvarráson. Fontos változásként a Laguna III a következő generációs Nissan Primera-val közös padlólemezre épül majd.

Az átlagos méretnövekedést meghaladja a 10 centiméteres hossz- és az 5 centiméteres szélesség változás. A hosszirányú változás nem csak a kényelmet de a biztonságot is magasabb szintre emeli. Biztosan növekszik a motorház az új modellen, ami részben a 2005-ben bevezetésre kerülő biztonsági normák teljesítését szolgálja majd.

A karosszéria ötajtós a kombi változatban készül majd. A design marad a kevésbé extravagáns stílusnál, bár a jelenlegi formától jelentősen eltér majd.

A motortérben is jelentős változások köszöntenek be. Bővül a dízelmotor paletta, amely 100 és 165 lóerő közötti teljesítményt fog szolgáltatni. A benzinesek között egy változó szelepvezérléses Nissan motor szolgál újdonságként, amely valószínűleg közvetlen befecskendezésű változatban is elérhető lesz.