Jönnek az európai pickupok? 1

Jönnek az európai pickupok?

Állítólag a BMW-nél felmerült egy platós kisteherautó kifejlesztése. A német gyár ezzel az észak-amerikai vásárlók igényeinek igyekszik megfelelni, ha a terv megvalósul. Amerikában a nehéz szabadidőautók mellett a pickupok is nagyon népszerűek, ám ebben a kategóriában, konkurenseihez hasonlóan, a BMW sem kínál semmilyen autót. A BMW igazgatótanácsának fejlesztéseket irányító tagja, Burkhard Göschel, annyit nyilatkozott ebben az ügyben, hogy gondolkodnak a dolgon.

Úgy tudni, szintén az Automobilwoche című lap információi szerint, hogy a Volkswagen is mérlegeli egy pickup gyártását. A célok hasonlóak, mint a BMW esetében: a piaci szegmensben elérhető hasznot az amerikia és a japán gyártók fölözik le, a VW pedig kimarad a lehetőségből. A lap egy meg nem nevezett Volkswagen-menedzserre hivatkozva azt közölte, hogy a VW viszonylag gyorsan ki tudnak fejleszteni egy versenyképes modellt.

A képen az egykori Volkswagen Taro haszonjármű látható, amely nem a cikkben említett kategóriába tartozik. Az autó a korábbi Toyota Hilux testvérmodellje.