Ez is smart! 1

Ez is smart!

A képek önmagukért beszélnek. Hiába jön a Dodge mindenféle reklámszöveggel, hogy ők most feltalálták a sportautó-gyártás legeslegújabb koncepcióját, Európában tudjuk, hogy amit feltaláltak, az egy álruhás smart.

A Dodge Slim Shot hivatalos premierjére a Detroiti Autószalonon került sor. Az autó Amerikában újdonságként hat, mivel a smart csak később, a forfour-ra épülő formore kicsi-terepjáróval akar betörni abba a régióba. Tehát a smart név és a smart autók ismeretlenek a tengerentúlon. Így a smart roadster is teljesen új autóként hat.

Ezt használta ki a DaimlerChrysler amerikai részlegnyúlványa, a Dodge. Egyszerű módszerekkel, kisebb műanyagos munkákkal alakították át a smartot Dodge-á. A gyorstöltetű Slim Shot jóval agresszívebben mutat. Más első lámpák is dukálnak az autóhoz, mivel a sárga helyzetjelző nélkülözhetetlen az ottani közlekedésben.

Az izmosabbra rajzolt hátsó sárvédők, a szögletesebb hátfal és a kétszemélyes utastér által behatárolt területen ugyanaz a 698 köbcentis smart motor pöfékel. A háromhengeres motorból csak az erősebb, 100 lóerős gépet viszik Amerikába, nehogy leröhögjék az útról. A koncepció többi részlete sem változott: a Tridion-acélvázra műanyag karosszériaelemeket csavaroznak fel.

Óvatos embléma- és kormánycsere, valamint enyhe műszerfal-update révén újítgattak a belsőn is, de itt is kilóg a lóláb. Smart roadstert látott ember azonnal érzi az egyezést.

A Dodge nem veri nagydobra az európai rokonságot, de szűkszavúan úgy nyilatkozott, hogy kedvező fogadtatás esetén hamar beindítható lenne a gyártás. Naná, sok átállás nem kell hozzá!