Új Tigra Genfben 1

Új Tigra Genfben

Genfben lesz látható az új Opel Tigra. A kétszemélyes roadster a Corsára épül, motorkínálata 90-től 125 lóerőig terjed. A legkisebb az 1,4 literes Twinport befecskendezéses motor, a legnagyobb a Corsa GSi-ben is megtalálható 1,8 literes benzines.

Nagyon tágas a kis kabrió csomagtere. Attól függően, hogy zárt vagy nyitott tetővel autózunk-e, 440 és 250 liternyi térbe pakolhatunk. Az ülések mögött egy 70 literes rekesz várja a holmikat.

A tetőmozgatás elektrohidraulikus, a csomagtérfedél is gombnyomásra nyílik és záródik. A tető kifejlesztését a francia Heuliez végezte, a gyártás is a Groupe Henri Heuliez S.A.-nál folyik majd.

Az autó hazai forgalmazása nem kezdődik ősznél előbb, de ha a harmadik negyedévre tervezett bemutató a gyártókapacitás szűkössége miatt csúszna, akkor nem kizárt, hogy az importőr 2005-re halasztja az autó bevezetését tél helyett.

1993 őszén az Opel már bemutatott egy nyitott Tigrát, de a gyár akkor nem vitte végig a tervet a sorozatgyártásig. Az Opel már 2002-ben nyilvánosságra hozta, hogy nyitott, kétszemélyes autón dolgozik, amivel a Peugeot 206 CC sikerére reagált.